Mitt arbete, min hobby och min stora passion

Färg, form och sammansättning - det är väl de tre ledorden i mitt yrkes- och hobbyliv. Jag arbetar som grafisk designer och brinner passionerat för det jag gör. Så pass mycket brinner jag för det att jag ägnar hela dagarna på jobbet med grafisk design, och fortsätter sedan oftast efter middag med att pyssla med egna grafiska designprojekt om kvällarna. Jag tittar på saker och ting med en annan blick än gemene man. Det är alltid harmonin mellan färger, former och texturer som drar min uppmärksamhet till sig - oavsett om det är ett vardagsrum, en skogsglänta en tavla eller en person jag tittar på. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får arbeta med mitt stora intresse för det är som att leka sig fram i livet. Den här bloggen är ett privat projekt; en samligsplats för tankar, idéer och kreationer.


Tidigare skrevs denna blogg av en tjej vid Emmy Linnea, men hon har inte längre något med detta blogg att göra. Henne hittar du numera här.

Axlar och nacke

10 sep 2018

Tyvärr finns det en del nackdelar (höhö) med att arbeta på kontor, vilket en grafisk designer ju gör. Jag är egentligen ingen stillasittande person utan älskar att träna, röra på mig och vistas inaturen. Men så är det ju så att jag arbetar vid min dator 8 h om dagen, plus några extra timmar på kvällan allt som oftast och då blir det ju att man är en stillasittande person trots allt.

Jag är inte ens fyllda 30 och har redan värk i nacken, framåtroterande axlar och obefinliga magmuskler. I år är det sagt att jag ska "ta tag i detta". Nu har jag bokat tid hos en naprapat, som ett första steg, så blir väl gymkort nästa...

Man ska inte krångla till det med reklamen

27 aug 2018

Om man vill kan man nog lägga en hel livstid på att göra reklam för sin tjänst eller produkt, men jag anser att man inte alls behöver göra det särskilt svårt för sig. Genom att ha kontakt med sina kunder via nyhetsbrev, vara synlig på sociala medier och då och då besöka olika mässor eller tillställningar så kan man synliggöra sig själv på ett bra och effektivt sätt. Personlingen så har jag skapat en hemsida där jag har mina tjänster tillgängliga, och jag finns på Twitter och på Facebook. Jag lägger kanske 20 minuter om dagen på att vara aktiv och det verkar räcka för mig. 

Min första mässa

När jag fick förmånen att vara deltagare på en mässa för första gången var jag inte alls förberedd. Jag hade med mig en dator där jag kunde visa upp bilder på några av mina projekt och jag hade lite broschyrer som jag delade ut. Jag fick nästan inga besökare och det var jättetråkigt. En annan deltagare stannade och pratade en stund och tipsade mig om att använda rollups, en slags portabel reklampelare man kan sätta upp snabbt och lätt. Så nu har jag skaffat mig två sådana. Det märks skillnad för nu kommer folk fram till mig, de ser ju på avstånd vad det är jag representerar vilket man inte gjorde förut. Att jag inte tänkte på en så enkel sak själv? Det borde jag faktiskt gjort för vem vill gå fram till någon som ser anonym ut? 

Snart är det semester

14 aug 2018

Jag sitter här nu och räknar ner tills det är dags att jag ska åka på semester. Jag ska till Mallorca, har bokat en flygstol. Boendet är klart, eftersom min mamma har köpt ett hus på Mallorca. Hon hade tänkt på det så länge så till slut så vände hos sig till en mäklare Mallorca för att se vad de hade. Denna mäklarbyrå på Mallorca, tog fram en massa bra alternativ. Så hon åkte runt, kollade och beslutade sig sedan för att köpa!

Ska bli skönt med vila

Mallorca är en plats vi har åkt till sedan jag var liten. Mamma har ju alltid haft det stället som sin favorit. Det har ju även gått och blivit min favorit. Så innan hon köpte hus, så åkte jag ju dit ändå, men med att boka hotell. Men nu så slipper man ju det. Det är ju bara så skönt. Det gör ju att man kan åka lite när det passar eller när man hittar en billig flygstol och när man kan ta ledigt.

Köpa något eget

Framöver vill jag nog även ha ett eget boende på Mallorca. Det går ju bra att avända mammas ställe så sett, men det vore kul med eget hus på Mallis faktiskt. Så kanske även jag ska prata med mäklare Mallorca och se vad det finns att köpa. Frågan är om man ska satsa på hus, eller lägenhet. Men det löser la sig. 

 

Fotografi

10 aug 2018

För bilder använder jag mig väldigt mycket av olika bildbanker, men jag tycker också om att själv fotografera. Eftersom jag har gått olika kurser i fotografi så vet jag hur man tar bra bilder och ofta, när jag inte finner vad jag söker i bildbankerna, så fixar jag de perfekta bilderna själv. Det är lite som en hobby vid sidan av, som integreras väldigt väl i mitt arbete.

Dags att satsa på lite inredning?

27 jul 2018

En plats vi tillbringar mycket tid i, det är köket. Här lagar vi mat, vi äter, vi umgås. Dock är det nog hög tid att göra om denna plats. Är sugen på att bland annat skaffa ett nytt matbord till exempel. Eller ja, egentligen skulle jag vilja renovera hela köket, ut med allt, och in med nytt. Dock kostar det ju en hel del pengar att göra så. Så det man kan göra är att lägga ner pengar och energi på detaljer istället. Funderar på att köpa ett matbord på WeGot, samt kanske även nya stolar. Sedan så kanske man ska göra om i köket med nya luckor och sånt.

Nytt kök med enkla medel

Jag har sett mycket tips på nätet där de visar att man kan göra om i köket med små medel så att säga. Det är allt från att måla om luckor och skåp, till att byta knoppar, handtag och så vidare. Om man vill kakla, så behöver man inte ens göra det, utan det finns sånt man kan klistra upp så att det ser ut som kakel. Det är ju rätt smidigt. Jag tror att det går att fräscha upp köket, genom nya möbler, som matbord och stolar samt sen lägga fokus på de små detaljerna. Det gör ju att det inte behöver kosta allt för mycket pengar att rusta upp sitt kök. Så kan man spara för att senare byta ut kyl, frys, spis och så vidare. 

 

Hålla sig ajour

25 jul 2018

Nog för att det är viktigt att ha en egen stil som grafisk designer, men det är minst lika viktigt att följa med i trenderna. Folk vill till 90% ha det som känns fräscht och modernt och det kan man bara lyckas få till om man förstår vad som är fräscht och modernt. Det gäller att hela tiden förnya sig med bas i årets trender. Jag råkar tycka att sådant är vansinnigt roligt!

Är det dags för ett fönsterbyte kanske?

23 jul 2018

Är det någon av er som bytt fönster någon gång? När vet man egentligen att det är dags? Jag funderar på om det är dags för ett fönsterbyte här hemma snart kanske. Jag har kikat lite på underhållsfria fönster från Westcoast Windows på nätet. Det verkar bra det här med underhållsfria fönster. Det gör att man inte behöver skrapa, måla och ha sig med dem framöver. De jag har idag är nog inte underhållsfria, för de ser inte så bra ut, längre. De var nog bra då de sattes in. Men tror som sagt det nog är dags att byta dem.

Byta själv eller få hjälp?

Försökte söka runt lite på nätet och se om man kunde hitta lite guider på hur man bäst byter fönster själv. Det finns en del av dessa att använda sig, men samtidigt är det värt att göra det på egen hand? Eller ska man anlita hjälp för det? Det kanske är bättre ta in hantverkare som vet vad de gör och kan göra det snabbt och smidigt. Ska man göra själv lär det ta bra mycket längre tid. 

Fixa med mer saker hemma

Har inte bara funderingar på att byta fönster hemma utan även kanske renovera lite inne. Passa på att göra alla saker samtidigt kanske. Det skulle inte vara fel med nya tapeter till exempel i vissa av mina rum, men de borde jag i alla fall kunna sätta upp själv, tror jag!

Inspiration

12 jul 2018

Alla som arbetar kreativt behöver samla inspiration. Vissa lyckliga få verkar ha en osinlig källa inspiration, men vi andra får i perioder aktivt leta efter den. Som grafisk designer studerar jag givetvis annan grafik för att få igång kreativiteten, men ibland kommer den till mig i de mest avslappnade stunder.

Igår låg jag på soffan och lyssnade på Chopin när ett mönster tydligt dök upp framfrö mina ögon och mönstret, som jag testade idag, var perfekt för en beställning jag fick in för ett tag sedan och har kämpat väldigt med. 

Inspiration kan alltså dyka upp där man minst anar det. Tänk om Frederik hade vetat att han, med sin musik, skulle inspirera en grafisk designer några århundraden senare. Svindlande tanke!

Funderar på att installera övervakning hemma

11 jul 2018

Jag har funderingar på att köpa en övervakningskamera, och installera den hemma. Såg att det fanns såna på bland annat Prylstaden. Jag har känt det senaste att det hänt så mycket i det område jag bor i. Det är inbrott till höger och vänster nästan. Nej, kanske inte riktigt, men det var har varit en del sådana saker. Så det kan kännas lite tryggare att installera en övervakningskamera kanske. Det finns ju en del att välja på om man besöker Prylstadens hemsida. Så kanske ska ta och jämföra dem med varandra.

Massa andra skoj saker

Prylstaden är för övrigt en rätt kul sida att kika igenom, har handlat av dem förut med och de har ju både vettiga saker som övervakningskamera, så väl som att det finns andra kul prylar, som man kan köpa, bara för att det är kul så att säga.

Satsa på övervakning med firma?

Om jag nu sätter upp en övervakningskamera, så är det ju som så att man även kan ta en firma som kommer om det larmar. Det kanske kan vara skönt att veta att en väktare kan åka ut om det skulle vara något. Jag menar vad ska man själv göra om det kommer en tjuv? Jag skulle i alla fall inte våga göra något. Då är det bättre det går direkt till någon som kan ta hand om det. Får kolla upp detta hur man gör om man vill ha både kamera, larm och väktare.

Min vrå

7 jul 2018

Som något av en arbetsnarkoman så är min favoritplats hemma mitt arbetsrum. Jag arbetar på kontor om dagarna och sitter sedan gärna inne på mitt egna kontor hemma på kvällarna. Jag älskar att hålla på med mina uppdrag! Det är mitt livselixir! Det gör förstås också att det är otroligt viktigt att ha en mysig miljö där jag sitter och jobbar, så jag har investerat en hel del i hemmakontoret - både praktiskt och estetiskt. Så värt det! Den som arbetar kreativt måste trivas där hen sitter, det är jag i alla fall väldigt övertygad om.

Vart finns den bästa salongen för fransförlängning?

25 jun 2018

Ett tag har jag gått och funderat på att göra fransförlängning Stockholm, men inte vetat exakt vart jag ska gå. Jag har inte gjort det innan, men sett andra, och tycker det ser snyggt ut. Så jag vill testa fransförlängning jag med tänkte jag. Jag kan ju fråga ett par vänner kanske var de har gjort sina. Det är ju viktigt att man väljer en salong som kan göra det rätt så att säga och så att man blir nöjd. Sen kom jag på nu, att jag har ju hört talas om en söktjänst, som heter Timecenter. Den kanske man ska testa.

Söka salong på nätet

Timecenter.se är det som så att man kan söka efter olika sorters salonger, inte bara de som gör fransförlängning, utan även de som gör hudvård, naglar, frisörer och så vidare. Man ska kunna söka via stad med, så att man hittar den som ligger nära. Sedan är det andra som kan recensera vad de tycker om den salongen. Då ser man ju ärliga åsikter om dem, så att man vet om de är bra eller inte.

Boka tid

När jag hittar en salong med fransförlängning Stockholm så ska jag ta och boka tid så snart som möjligt. Har ju en del fester att gå på och då vill man ju vara lite extra snygg. Kanske ska passa på att även göra mina naglar med nu när jag ändå håller på.

Om design

15 jun 2018

Grafisk design är en ganska ny form av kreativt arbete där man använder grafik via en dator som medel för att skapa. Design har givetvis alltid varit ett element i den mänskliga naturen - så länge vi funnits till har vi haft ett behov att skapa. Vissa känner behövet starkare än andra, men jag är säker på att fler skulle må bra av att arbeta med design. Grafisk designer är ett yrke som passar alla kreatörer, vågar jag påstå. Själv kunde jag inte tänka mig att arbeta med något annat!

Kul med annorlunda jobb

14 jun 2018

Träffade brorsan för ett par dagar sedan, och han berättade över en kopp kaffe att han ska byta jobb snart. Det hade nåt med avstängningsventiler att göra tror jag han sa. Det lät lite invecklat om jag ska vara ärlig. Vet inte vad avstängningsventiler är, men när jag googlade på det så fanns det såna på Auma.se som det hette. Auma.se verkar tillverka såna, men tror inte det var det brorsan ska göra. Oavsett vad det nu är han ska göra är jag glad för hans skull, vet att han inte trivts så bra på sitt förra jobb.

Jobba med det man gillar

Jag tycker att man ska jobba med det man gillar, i alla fall i största möjliga mån. Det är klart, det är inte alltid lätt att få just det jobb man vill ha kanske, då det är många som står helt utan. Men om man pluggar och läser till en viss sak och blir duktig på det, då är chansen större att få drömjobbet. 

Ombilda sig

En del tror ju sig veta vad de vill bli när de är yngre och så pluggar de ett visst ämne. Ibland kanske det inte alls blev som man trodde. Som tur är så kan man ju läsa om till andra yrken när man blivit äldre. Så att man hittar det man tycker om att göra, istället för att vantrivas med något man gör. Det tycker jag fler borde fundera över. 

Så många spår att följa

9 jun 2018

Dekalvaruhuset

Som grafisk designer finns det väldigt många olika spår som man kan följa. Jag har under hela min karriär arbetat som hemsidedesigner, både frilans och som anställd i olika företag. Man kan definitivt säga att det är min specialitet, även om det inte alls är det jag tycker verkar roligast. 

Drömmen om glossiga omslag

Ända sedan gymnasiet var målbilden att arbeta för ett glossigt magasin typ Vecko Revyn, Amelia eller Solo, och drömmen lever kvar även om jag idag nog hellre hade arbetat med ett inrednings- eller resemagasin. Jag älskar att sammanställa omslag och tror att jag skulle göra ett riktigt bra jobb. Kanske en dag...

Jobbet som hemsidedesigner är kul, missförstå mig inte, jag är sjukt tacksam över att få jobba med grafik över huvud taget - och att få ha blivit född i en tid då sådana jobb ens finns. Hade jag fötts för tvåhundra år sedan så hade jag väl varit en loppbelägrad, fattig konstnär - om jag ens hade hållt på med något kreativt. Hemska tanke...

Dekaler och klistermärken - enkelt med slagkraftigt

Nu har jag dessutom blivit ombedd att designa klistermärken för ett företag. Dekalvaruhuset heter ett företag man kan beställa dekaler och sådant från och de har konceptet "gör egna klistermärken". Det är ju en ganska enkel sak, kan jag tycka, men företaget som kontaktat mig ser det inte så utan vill ha in "ett proffs" för själva designen. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt faktiskt och applåderar Dekalvaruhuset för den briljanta idén.

 

Vilken läcker cykel

8 maj 2018

Jag har länge funderat på att skaffa mig en cykel och har ofta tittat in hos olika cykelhandlare för att se om de har någon skulle passa mig. Nu har jag hittat en som jag tycker är designad med eftertanke! Den är snygg att se, den är praktisk och jag kan verkligen se mig själv på den! Märket på cykeln är Stålhästen, och det är en elcykel som är både modern och praktisk och gammaldags på en och samma gång. Just det faktum att det är elcykel är ju bara en bonus, det blir så mycket enklare då! 

Hur långt kommer man på en elcykel?

Ja det beror ju lite på batteriet kan jag tänka mig men det finns ju trampor också så svaret är att man kommer så långt man vill komma! Fast om man bara kör på el så blir det cirka 6-7 mil. Det gäller för den cykeln jag har bestämt mig för att skaffa i alla fall. Det är en Stålhästen Prima och det är den du ser på bilden. Jag har fullkomligt förälskat mig i den och det som gör mig extra glad är att den inte är särskilt dyr heller. Elcyklar kan ju gärna kosta lite mer pengar än en vanlig cykel men med ett lågt pris redan från början plus att jag kan söka ersättning från staten gör att de kommer att bli billigare än man tror. Ska beställa den så fort som möjligt nu så att jag kan komma ut och cykla lite! 

← Äldre inlägg