CRM-revolutionen

Nyligen gjorde jag en upptäckt som förändrat spelreglerna för mig: jag började använda ett CRM-verktyg!

Under mina år i branschen har jag alltid fokuserat på det kreativa arbetet – att skapa visuellt tilltalande design och uppfylla klienternas önskemål. Men som många av er vet så är att driva eget är mer än att bara vara kreativ. Administration, kundrelationer och projektledning tar också en stor del av arbetsdagen.

Min vändpunkt kom när jag insåg att jag spenderade mer tid på att jonglera olika projekt och hålla reda på kommunikation än på själva designarbetet. Det var då jag stötte på Notyfile, ett CRM-verktyg som specifikt hjälper företagare som mig att effektivisera sina processer.

Produktionen har skjutit i höjden

Med Notyfile har jag kunnat centralisera all min kundkommunikation, projektstatusar och deadlines på ett ställe. Det har inte bara gett mig en bättre överblick över mitt företag, utan jag har också kunnat fokusera mer på det jag älskar mest – design. Inte nog med att min produktivitet har skjutit i höjden, jag har också kunnat förbättra min kundservice avsevärt, vilket är guld värt i den här branschen.

Att implementera Notyfile i mitt dagliga arbete var enklare än jag trodde och de positiva effekterna har varit omedelbara. Att kunna se allt på en plats har gjort mitt arbetsflöde smidigare och min arbetsdag mindre stressig.

Till andra grafiska designers där ute och alla andra som driver ett eget företag och kämpar med liknande utmaningar, så rekommenderar jag varmt att överväga ett CRM-system. Det kan verkligen göra enorm skillnad! Kreativitet behöver struktur för att blomstra och rätt verktyg kan hjälpa oss att nå dit.

11 Apr 2024