Dags uppdatera skidkläderna

Något jag ägnade mig åt mycket i yngre dagar, det var skidåkning. Nu har vi faktiskt för första gången på länge bokat oss en skidresa i vinter, men jag inser att jag inte har allt jag behöver. Mina skidkläder från förr är inte i bästa skicket och jag behöver nog uppdatera dem och köpa nytt. Dels måste jag ha ny skiddress, med både jacka och byxa, samt även skidhandskar. Som om inte det vore nog, så behöver jag även ha nya skidglasögon. Vet inte heller skicket på mina skidor. Fast, i år funderar jag på om jag inte ska hyra skidor och inte köpa. Det för att göra det lite enklare, och så klart lite billigare. 

Mysigt med skidåkning

Att åka iväg till en skidort en vecka eller två, det är inte fel. Att kunna åka skidor varje dag, både utför och längd, det är kul, ger bra träning samt att man känner sig nöjd efteråt. Då är man verkligen värd lite after ski. Det var som sagt länge sedan jag var iväg så det ska bli skoj att åka. Vi blir ett kompisgäng som åker och vi har bokat två stugor att bo i. 

Något jag inte testat, men skulle vilja framöver, det är att åka utomlands till en av de där stora skidorterna, vid Alperna. Det hade vart fantastiskt att få testa på. Men kanske att man kan göra det nästa år att åka dit!

23 Oct 2021