Hur vill du att din logga ska se ut?

Det finns så otroligt många som inte vill betala en krona för att skapa en snygg logotyp och det är tycker jag är lite dumsnålt. Att göra en på egen hand kan fungera - OM du är extremt duktig på att skapa digitala bilder (eller måla för den delen). Men för de allra flesta så är det alltid en mycket god idé att vända sig till experter på det här med logotyper till företag. En som jag vet är bra är https://logokompaniet.se/ och du kan kika på deras sida och läsa mer om vad de har att erbjuda. 

Välj rätt typ av bild

Ska du ändå försöka skapa dig en egen logotyp så kan jag åtminstone ge dig några tips på vägen. Även om jag helst vill rekommendera att du betalar för att få en gjord åt dig. För då får du en logga som blir exakt som du vill, med vektoriserad bild och något som ger en bra koppling till ditt företag. Men här är mina tips:

  • Använd INTE gratisbilder som du kan hitta online. De kan användas av många, och ibland så är de ett direkt intrång på någons varumärke vilket kan bli dyrt. 
  • En målad bild som skannas in är bättre än en du skapar i Paint eller andra billiga datorprogram. (Det går att skapa jättesnygga bilder i Paint, men är grymt svårt för en lekman.) 
  • Bildsök! Om du väljer en färdig bild så sök med den online för att se var den finns mer. Det är ju dumt om den bild du valt är förknippad med våld, rasism eller andra negativa saker. 
22 Mar 2020