Kul med annorlunda jobb

Träffade brorsan för ett par dagar sedan, och han berättade över en kopp kaffe att han ska byta jobb snart. Det hade nåt med avstängningsventiler att göra tror jag han sa. Det lät lite invecklat om jag ska vara ärlig. Vet inte vad avstängningsventiler är, men när jag googlade på det så fanns det såna på Auma.se som det hette. Auma.se verkar tillverka såna, men tror inte det var det brorsan ska göra. Oavsett vad det nu är han ska göra är jag glad för hans skull, vet att han inte trivts så bra på sitt förra jobb.

Jobba med det man gillar

Jag tycker att man ska jobba med det man gillar, i alla fall i största möjliga mån. Det är klart, det är inte alltid lätt att få just det jobb man vill ha kanske, då det är många som står helt utan. Men om man pluggar och läser till en viss sak och blir duktig på det, då är chansen större att få drömjobbet. 

Ombilda sig

En del tror ju sig veta vad de vill bli när de är yngre och så pluggar de ett visst ämne. Ibland kanske det inte alls blev som man trodde. Som tur är så kan man ju läsa om till andra yrken när man blivit äldre. Så att man hittar det man tycker om att göra, istället för att vantrivas med något man gör. Det tycker jag fler borde fundera över. 

14 Jun 2018