Ska man skaffa ett kreditkort?

Jag har kikat på en sida med kreditkort, eller ja, en sida som jämför dem alla. Har nämligen funderingar på att skaffa mig ett. Det kan vara skönt att ha det som en extra trygghet, om det skulle vara något som händer. Jag brukar försöka spara undan en viss summa varje månad, men det är ju inte säkert att det räcker, om till exempelvis bilen går sönder. Fördelen med ett kreditkort är att det inte kostar något innan man använder det. Det är ju som ett lån, fast först när man nyttjar kortet. Just små lån, är annars något en del gör, men då är det ju bättre med ett kredikort.

Hur vet man vilket kreditkort man ska välja?

Det är nog bra att jämföra olika sorters kreditkort, eftersom det finns många att välja mellan. En del ger poäng på resor, andra har andra sorters förmåner. Sedan ska man även se över deras räntesatser, så att man inte betalar allt för höga kostnader för de pengar man använder. Sedan har de alla olika kreditgränser med. Så det är nog bra att kika på en sida med kreditkort, för att jämföra olika sorters kreditkort, så att man kan få det bästa. 

Ett kredikort ger frihet

Bara för att man har ett kreditkort i plånboken så måste man inte använda det. Men det är bra att det finns och ger en frihet att faktiskt kunna göra saker om man vill och slippa tacka nej för att det är långt kvar till lön.

 

 

1 Feb 2018