Stor beställning

Jag fick in en stor beställning för några två veckor sedan och den har hållit mig sysselsatt dag och natt sedan dess. Egentligen är det grafiska arbetet inte så himla invecklat eller tidsödande, men leveransen är massiv. Jag har fått uppdraget att designa, framställa och låta trycka upp 50 000 foldrar. Jag har aldrig fått en beställning från ett så stort och välkänt företag, eller av sådan magnitud, förr och det är både läskigt och spännande. I bästa fall kommer det generera fler storjobb. 

Bästa typen av uppdrag - egentligen

Det är ju precis den här typen av beställningar man drömmer om som designer, stora men relativt enkla jobb. Nu har detta arbete tagit mig massor av tid eftersom jag är nervös och går över små detaljer femton miljoner gånger innan jag går vidare, men egentligen skulle man ju kunna stanna vid tre.

Foldern har blivit riktigt snygg. Den är godkänd av beställaren och går snart iväg för tryck till fantastiska tryckeristockholm.net. När man står inför att skicka iväg till tryck är det många fjärilar i magen, det kan jag lova! Men man får såklart ett testexemplar innan de 50 000 kopiorna sätts i rullning. 

Företaget som lade in beställningen är välkänt och de har dessutom sagt att om de blir nöjda så kommer de att beställa fler liknande saker i framtiden. När de fick se mitt första förslag såg de riktigt nöjda ut, så det bådar gott. Det är kanske nu det händer? Som det liksom lossnar på riktigt? Aaah, nyp mig!

12 Mar 2019